Overslaan en naar de inhoud gaan

Korneel De Rynck schrijft boek over bezienswaardigheden Eerste Wereldoorlog

Een achtergrond in geschiedenis en een gezonde dosis reiskriebels: meer had Korneel De Rynck, winnaar van de Vlaamse Scriptieprijs 2008, niet nodig om een reisboek over bezienswaardigheden van de Eerste Wereldoorlog te schrijven. 

Er bestaan veel reisgidsen naar sporen van de Eerste Wereldoorlog in België en Frankrijk, maar 'In Europese Velden' (Manteau) is de eerste gids die de Grote Oorlog echt vanuit een groot Europees perspectief belicht. Korneel De Rynck trok voor zijn boek door maar liefst twaalf landen. Hij bezoekt uiteraard België en Frankrijk, waar hij ook de platgetreden paden verlaat en op minder bekende plekken komt, en hij reist naar Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne en Wit-Rusland.

De Rynck geeft een handig overzicht van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea die je per locatie kunt bezoeken en hij wijst de weg ernaartoe. Tegelijk schetst hij het bredere plaatje en vertelt hij het verhaal van de grote veldslagen. De geselecteerde plaatsen zijn niet alleen historisch belangrijk, het zijn ook prachtige bestemmingen. Want zo lelijk de oorlog was, zo mooi is het landschap waarin de strijd ooit woedde… 


Korneel De Rynck won met zijn masterscriptie in 2008 de Vlaamse Scriptieprijs waarbij hij heel wat media-aandacht kreeg en in contact kwam met verschillende uitgeverijen.

Schrijf of schreef jij een bachelor- of masterproef over een bepaald facet van de Eerste Wereldoorlog? Deel dan je onderzoek door deel te nemen aan onze wedstrijd!