Overslaan en naar de inhoud gaan

Juryleden gezocht voor Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog

In het kader van Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog gaan Scriptie vzw -de organisator van de jaarlijkse Vlaamse Scriptieprijs- en het Departement Buitenlandse Zaken op zoek naar sterke bachelor- en masterproeven over Wereldoorlog I. 

Daarbij wordt ook een Klascementsprijs uitgereikt voor het sterkste WOI-eindwerk uit de lerarenopleiding. Die prijs, goed voor 500 euro, gaat naar de student(en) met het beste herinneringseducatieproject.  

Scriptie vzw is hiervoor op zoek naar 5 leraren die de naar schatting 8 à 10-tal inzendingen willen doornemen en beoordelen. Het gaat zowel over leraren geschiedenis uit het secundair onderwijs als leraren uit het basis- en kleuteronderwijs met affiniteit met / ervaring in herinneringseducatie. 

Kort overzicht juryverloop:

-       Jurering vangt aan op 1 oktober

-       De winnaar wordt bepaald op juryvergadering in Brussel begin november (precieze datum wordt bepaald in overleg met juryleden)

-       De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 24 november in Het Vleeshuis in Ieper

Scriptie vzw biedt de juryleden een vrijwilligersvergoeding van 80 euro per persoon en een boekenpakket. De juryleden worden ook uitgenodigd en gefêteerd bij de uitreiking (mét receptie) op 24 november in Ieper. 

Geïnteresseerd? Neem contact op met Arnaud Zonderman (coördinator Scriptie vzw) via info@scriptieprijs2014-18.be