Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaanderen lanceert www.2014-18.be

Het projectsecretariaat ‘100 jaar Groote Oorlog (2014-18)’ van het Departement internationaal Vlaanderen lanceert in samenwerking met Uit In Vlaanderen de 4-talige website www.2014-18.be over het Vlaamse herdenkingsproject rond Wereldoorlog I. www.2014-18.be verzamelt alle activiteiten, nieuws en informatie over de herdenking. De website biedt ook professionelen, gepassioneerden en geïnteresseerden een platform om met elkaar in contact te komen en informatie, ideeën of tips uit te wisselen.

Screenshot website www.2014-18.be


Vlaanderen lanceert vandaag de website www.2014-18.be. Het Vlaamse herdenkingsproject, ‘100 jaar Groote Oorlog (2014-18)’, biedt via deze website aan het binnenlands publiek een activiteitenkalender en informatie aan. De samenwerking met Uit In Vlaanderen zorgt dat de herdenkingsactiviteiten maximaal geïntegreerd worden in het Vlaamse cultuuraanbod.

De website is toegankelijk in het Nederlands, Engels, Frans en Duits om het talrijke en zeer geïnteresseerde buitenlandse publiek optimaal te informeren over de herdenkingsactiviteiten in Vlaanderen. De herdenking van de Eerste Wereldoorlog heeft een uitgesproken internationaal karakter. Daarom biedt de website ook een overzicht van de belangrijkste buitenlandse actoren en hun websites. 

Het herdenkingsproject trekt een zeer ruim maar ook een zeer verscheiden publiek. Een interactief platform is geïntegreerd in www.2014-18.be om deze mensen samen te brengen. Experten en geïnteresseerden kunnen elkaar vinden via dit platform om ideeën uit te wisselen, elkaar te informeren of om activiteiten aan te prijzen.