Overslaan en naar de inhoud gaan

De longlist is bekend

De longlist van de Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog is bekend. De jury selecteerde 8 kanshebbers uit een totaal van 37 inzendingen. Met de prijs gaan Scriptie vzw en het Departement internationaal Vlaanderen op zoek naar sterke bachelor- en masterproeven over WO I. 

Na een kritische lezing van de ingestuurde artikels (samenvattingen) selecteerde de jury, bestaande uit Dirk Remmerie (Davidsfonds)Mark De Geest (VRT)Simon Schepers (Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie)Luc VandeweyerAnne Adé (Eos Memo) en Maarten Van Alstein (Vlaams Vredesinstituut), de volgende 8 werken:


De shortlist 

De zes juryleden zullen deze scripties de komende twee maanden verder onder de loep nemen. Bij de volgende juryvergadering op 14 januari 2016 bepalen zij de shortlist met de genomineerde werken.

De uitreiking
De Scriptieprijs 100 Jaar Groote Oorlog wordt op donderdagavond 4 februari 2016 uitgereikt in de Leuvense Universiteitsbibliotheek. Sven Pichal (VRT) zal de ceremonie in goede banen leiden. Centrale gast is Jan Bultheel (Tondo FIlms) die komt vertellen over het draaien van zijn WO I-epos, de animatiefilm Cafard. Fijnbesnaard brengt Kleine muziek uit de Groote Oorlog. Aan het eind van de avond wordt de top drie bekendgemaakt. De winnaar ontvangt een geldsom van 1.000 euro en ziet een artikel over zijn of haar werk in Eos Memo verschijnen. De tweede en derde laureaat ontvangen respectievelijk 500 en 250 euro. Alle info op www.scriptieprijs2014-18.be/uitreiking